Ingrediënten
- 1 eetlepel (voor het bakken) Gesmolten kokosolie (geurloos)
- 2 teentjes Knoflook
- 2 Bouillonblokje(s)
- 7 Lenteuitjes
- 1 Chilipeper
- 1 theelepel Gemalen komijnzaad
- 2 theelepels Mosterdzaad
- 1 theelepel Chilipoeder
- 2 theelepels Venkelzaad
- 2 duimen Verse Gember
- 2 theelepels Kurkuma
- 1 handje Currybladeren
- 420 gr Zilvervliesrijst
- 700 gr Pangasiusfilet
- 200 gr Wokgarnalen
- 250 ml Kokosmelk
- 6 Tomaten
- 250 gr Cherrytomaatjes
- 2 Paprika’s
- halve Bloemkool
- snufje Peper
- snufje Zout
- 1 Citroen
Benodigdheden
Bereidingswijze
Deze heerlijke viscurry is ideaal om in een grote hoeveelheid te maken om later weer op te warmen. Na een dagje ‘staan’ is de curry namelijk nog lekkerder doordat de smaken goed zijn ingetrokken. Elke hap van deze curry smaakt anders dankzij de heerlijke combinatie van verse gember, nigella-, venkel- en mosterdzaad.
- Snijd de lente-ui, knoflook, verse gember en chilipeper fijn en fruit dit 2 minuten in de kokosolie.
- Voeg de overige kruiden en bouillonblokjes toe.
- Voeg de rijst plus 1 liter kokend water toe. Laat het geheel 15 minuten koken.
- Snijd in tussentijd de groentes fijn.
- Voeg de kokosmelk en de gesneden groentes toe (uiteraard kun je ook experimenteren met andere groentes). Laat het geheel 20 minuten pruttelen.
- Snijd ondertussen de witvis in stukjes en besprenkel deze met zout.
- Voeg de witvis aan de currysaus toe, voeg na 5 minuten ook de garnalen toe.
- Kook het geheel totdat ook de garnalen gaar zijn (ongeveer 5 minuten). De curry is nu klaar! Lekker om te serveren met citroen- of limoensap. Eet smakelijk!