Ingrediënten
- 500 gram Bloemkool
- 1 Ei
- 1 Eiwit
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 100 millliter Pastasaus
- halve Rode paprika
- 100 gram Cottage cheese light
- 100 gram Bacon reepjes
- 80 gram Naar smaak
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Theedoek
Bereidingswijze
Pizza en een milkshake; het klinkt een ieder vast als muziek in de oren, maar het is helaas niet bepaald een maaltijd die in een gezond dieet thuishoort. Maar zou het niet heerlijk zijn om toch te kunnen genieten van zo’n maal zonder enig schuldgevoel? Deze pizza is de uitkomst! De pizzabodem is uitsluitend gemaakt van bloemkool, en er komt geen meel aan te pas. Calorie-arm en reuze gezond. Eet deze bloemkoolpizza met een proteïne shake en je ‘fast food’-menu is compleet!
Voor de bodem
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de halve bloemkool in kleine blokken zodat ze in het molentje van de staafmixer passen. Hak de bloemkool in het molentje fijn totdat het een soort sneeuw is geworden (kleine korreltjes ter grote van rijstkorrels).
- Stop de ‘bloemkoolsneeuw’ in een magnetronbestendige kom, samen met 5 eetlepels water. Laat de bloemkool in de magnetron 5 minuten garen op de hoogste stand.
- Kieper de bloemkoolkruimels in een schone droge theedoek en knijp al het vocht eruit. Let op: Laat de bloemkool eerst even 10 minuten afkoelen, anders is dit te heet om uit te knijpen. Al het vocht moet uit de bloemkool geknepen worden, zodat je een droge massa overhoudt.
- Mix de uitgeknepen bloemkool met het ei, het eiwit en de kruiden, voeg naar smaak zout en peper toe en vorm een mooie deegbal van de massa. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkoolmassa over het bakpapier en vorm tot mooie ronde dunne pizzabodem. Bak de pizza 15 minuten in het midden van de oven. Kijk halverwege of de pizza niet aanbrandt.
Voor het beleg
- Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
- Haal de pizza bodem na 15 minuten uit de oven en bestrijk met de pastasaus.
- Verdeel de paprika, champignons, bacon reepjes en cottage cheese light over de pizza.
- Bak de pizza nogmaals 15 minuten af in de het midden van de oven. Controleer weer of hij niet aanbrandt. Bestrooi de pizza nog met wat versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!
Tips:
- Maak hier nog een lekker proteineshake bij voor het complete menu: 350 ml water of (amandel-)melk met 1 scoop eiwitpoeder naar keuze – de shake op de afbeelding is chocolade.
- Je kunt eindeloos variëren met het beleg; gebruik de groenten, vleessoorten en de kaas die je zelf het lekkerst vindt om de ultieme pizza te maken.