Ingrediënten
- 2 Eieren
- 1 rijpe Banaan
- 1/2 theelepel Vanille aroma
- 1 theelepel Kokosolie
- 100 gram Diepvries frambozen
- 100 gram Magere franse kwark
- 50 ml Melk
Benodigdheden
- Blender
- Beslagkom
- Koekenpan
Bereidingswijze
Pannenkoeken niet gezond? Deze variant is dat wel! Ze zijn namelijk alleen gemaakt van banaan en ei. Door ze te ‘beleggen’ met magere kwark en fruit krijg je voldoende voedingsstoffen binnen om de dag energiek en fit te beginnen. Maar ze kunnen ook prima als gezond tussendoortje. Of lunch. Of diner. Eigenlijk altijd wel!
- Prak de banaan fijn met een vork en klop de eieren los.
- Voeg de banaan en eieren bij elkaar, roer door en voeg de vanille-aroma toe.
- Smelt de kokosolie in de koekenpan.
- Bak een paar kleine pannenkoekjes in de pan van het banaan-ei-mengsel. LET OP: deze garen snel, dus zet het vuur niet te hoog en blijf in de buurt van de pan.
- Doe ondertussen de frambozen, kwark en melk in de blender en blend totdat het een zachte structuur krijgt.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en top ze af met het frambozen-kwarkmengsel.
- Tot slot leg je er nog wat frambozen (of ander fruit naar keuze) bovenop, giet je er een beetje honing over en besprenkel je het geheel met de geraspte kokos.
Bon appetit!