Ingrediënten
- 3 Paprika’s
- 400 gram Zoete aardappel
- 2 Rode uien
- 200 gram Kikkererwten
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 el Knoflookpoeder
- 4 el Olijfolie
- 200 gram Kipfilet
- 1 handje Cherrytomaatjes
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
Bereidingswijze
Vind jij het lastig om voldoende groenten binnen te krijgen en heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit recept voor een gezonde ovenschotel ideaal! Vanwege de verschillende soorten groenten krijgt dit gerecht niet alleen veel kleur, maar is ook rijk aan verschillende voedingsstoffen. Wil je liever een vegetarisch recept? Laat de kip dan weg en voeg extra kikkererwten of een andere vleesvervanger toe. Eet smakelijk!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijdt de paprika in reepjes, schil de zoete aardappel of boen deze schoon en snijdt in dunne plakjes, snijdt de rode ui in partjes, halveer de cherrytomaten en snijdt de kipfilet in blokjes.
- Meng de paprika, zoete aardappel, rode ui, cherrytomaten en kikkererwten met de kruiden en olijfolie in een schaal.
- Doe het mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier en doe deze in de voorverwarmende oven voor 10-15 minuten.
- Neem de ovenschaal uit de oven, voeg de kip toe en doe de schaal nogmaals in de oven voor 15-20 minuten.
- Garneer met de peterselie, en klaar is je super gezonde ovenschotel!