Ingrediënten
- 150 gr Volkoren macaroni
- 200 gr Tomaten
- 200 gr Mager rundergehakt
- 2 teentjes Knoflook
- 2 el Rode wijnazijn
- handvol Verse basilicum
- 1 el Oregano
- 1 Rode ui
- naar smaak Peper en Zout
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Waarschijnlijk bereid je pasta al jaren hetzelfde: met pastasaus uit een pot. Maar wist je dat zelf pastasaus maken een makkie is? En nog gezonder ook! De pastasaus in de supermarkt bevat namelijk veel suiker. Tijd dus om dit zelf te maken. Deze simpele en gezonde macaroni heb je zo voor elkaar. Enjoy! 🍝
Stap 1. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen in een koekenpan met olijfolie.
Stap 2. Snijd de tomaat in stukken en voeg deze toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur een kwartier sudderen.
Stap 3. Bereid ondertussen de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
Stap 4. Voeg vervolgens het gehakt toe aan de saus. Zodra het gehakt gaar is voeg je de rode wijnazijn, de verse basilicum en de oregano toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Buon appetito! 💙