Ingrediënten
- 50 gram Havervlokken
- 50 gram Amandelen
- Mespuntje Kaneel
- 25 gram Boter
- 500 gram Magere franse kwark
- 5 velletjes Gelatine
- 3 perzik(en)
- 2 Pruim(en)
Benodigdheden
- Bakpapier
- Ovenbestendig schaaltje
- Foodprocessor of blender met hakmolen
Bereidingswijze
Een gezond kwarktaartje voor in de ochtend of als tussendoortje. Snijd in stukjes en bewaar in de vriezer, zodat je de avond van te voren een stukje uit kan halen voor een heerlijk ontbijtje in de ochtend.
Stap 1. Bereid eerst de fruitpuree voor door de perziken en pruimen in grove parten te snijden. Doe dit samen in een pannetje met de deksel erop en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken zodat het fruit zijn vocht loslaat en er een puree ontstaat.
Stap 2. Maak vervolgens de bodem van de kwarktaart door 50 gram havervlokken, 50 gram amandelen en een mespuntje kaneel fijn te malen in een foodprocessor. Voeg daarna de boter in blokjes toe en meng nog kort in de foodprocessor totdat je een kruimeldeeg hebt.
Stap 3. Bekleed een schaal met bakpapier en druk hierin het deeg stevig uit over de gehele bodem.
Stap 4. Leg 5 velletjes gelatine in koud water voor 10 minuten. Knijp daarna het vocht uit de blaadjes en doe samen met 5 el water in een pannetje. Zet op laag vuur om de blaadjes op te laten lossen maar breng niet aan de kook. Haal direct van het fornuis als de blaadjes opgelost zijn en laat kort afkoelen maar niet opstijven.
Stap 5. Roer de gelatine dan goed door de kwark. En verdeel de kwark over de haver amandel bodem. Laat dit geheel opstijven in de koelkast. Zet ook de fruitpuree in de koelkast om af te laten koelen. Verdeel in de ochtend de fruitpuree over de kwarktaart en bewaar in de koelkast.