Ingrediënten
- 1 Banaan
- 1 kleine rijpe Avocado
- 20 gram (de smaak ‘cookies and cream’) Eiwitpoeder
- 1 eetlepel Kokosmelk
- 100 millliter Magere franse kwark
- 1 bak (500 gram) Havermout
- 2 eetlepels Incabessen
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
Chocolade is denk ik één van de meest geliefde producten die moeder natuur te bieden heeft – na de nodige bewerking van de cacao dan… De mensen die niet van chocolade houden, zijn bijna op één hand te tellen, en vandaar dat dit ingrediënt het stralende middelpunt is in dit recept. Het fijne aan dit receptje is dat je het al een dag van tevoren kunt maken, zodat je dit niet in de vroege morgen hoeft te doen. En zelfs zonder room en suiker is deze chocoladepudding niet van ‘echt’ te onderscheiden, dit komt onder andere door de avocado. Hoe gek het ook mag klinken, deze vrucht zorgt voor de gladde zijdezachte structuur die een pudding normaal gesproken heeft. Hierdoor krijg je ook gelijk een gedeelte van de dagelijkse hoeveelheid gezonde vetten binnen. Al met al is dit ontbijtje een bom van eiwitten, antioxidanten, vitaminen en mineralen en dus perfect om je dag overheerlijk mee te beginnen.
- Ontdoe de banaan en de avocado van hun schil, en verwijder de dikke pit van de avocado. Voeg de banaan, avocado, eiwitpoeder, cacaopoeder en de kokosmelk toe aan de blender. Laat even goed mixen totdat het een mooie chocolademassa is geworden.
- Verdeel de magere kwark over 2 jampotjes, verdeel vervolgens de chocolademassa over beide potjes. Garneer ieder potje met een eetlepel havermout en wat incabessen (en eventueel een takje munt).
- Laat de glaasjes het liefst een half uur tot een uurtje opstijven voordat je het opeet, maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt ook gelijk aanvallen natuurlijk!
Tips:
- Je kunt de pudding zo lekker maken als je zelf wilt. Houd je van pindakaas? Doe gerust een eetlepel pindakaas bij de blender in, zo krijg je een nog rijkere smaak.
- Je kunt dit recept ook ideaal serveren als dessert. Verdeel dan de kwark over 4 glaasjes, en doe er bijvoorbeeld een extra laagje (suikervrije/biologische) aardbeienjam tussen. En garneer het vervolgens met verse aardbeien, bessen of rozijntjes.