Ingrediënten
- 1 blik à 400 gram Zwarte bonen
- 2 grote Eieren
- 1 Eiwit
- 3 el Gesmolten kokosolie (geurloos)
- 5 el Cacao
- 2 tl Bakpoeder
- 1/2 tl Baksoda
- snufje Zout
- 3 el Agavesiroop
- 1 el Vanille extract
- 1 Gedroogde vijg
- 5 Gedroogde dadels
- 15 Amandelen
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Bakpapier
- Bakblik
Bereidingswijze
Ongelooflijk maar waar, een chocoladebrownie die 100% gezond en verantwoord is! Onweerstaanbare zachte chocoladecake, maar met als hoofdbestanddeel zwarte bonen. Nu klinkt het je vast gek in de oren dat je brownies bakt van bonen, maar het is absoluut het proberen waard! De bonen vervangen het meel in een gewone cake en hierdoor is dit chocoladegenot ook nog eens glutenvrij! Deze lekkernij past dus perfect in een glutenvrij dieet en is ook uitermate geschikt voor sporters die gluten graag vermijden voor bepaalde sportdoelstellingen. Nu moet je alleen jezelf in kunnen houden om niet nóg een plakje te nemen. En nog één…
- Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed een cakeblik met bakpapier, of vet deze in met geurloze kokosolie/olijfolie.
- Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder de kraan totdat deze geheel schoon zijn en laat ze uitlekken.
- Stop alle ingrediënten samen in een foodprocessor of het staafmixermolentje, met uitzondering van de vijg, dadels en amandelen.
- Maal alle ingrediënten fijn totdat je een glad beslag krijgt. Wanneer het beslag goed en egaal vermengd is, kan het in het beklede cakeblik gegoten worden.
- Hak de amandelen en snijd de gedroogde vruchten in kleine stukjes en verdeel dit over het beslag. Bak het geheel in 20-25 minuten af. Het is gaar wanneer een ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
- Het is het beste om de brownie eerst even af te laten koelen voordat je hem gaat snijden. Maar kan je niet zo lang wachten? Dan mag je ook direct aanvallen, want zowel warm als koud is deze chocoladesensatie onweerstaanbaar!
- Deze brownie is heerlijk in combinatie met een schep kwark, honing, pindakaas, appelmoes of extra noten/gedroogde vruchten. Versier de brownie naar wens en genieten maar!
Tips:
- De brownie kan in een luchtdichte trommel een week in de koelkast worden bewaard.
- De brownie kan ook worden ingevroren. Verpak de plakjes brownie per stuk in aluminiumfolie, en haal ze weer uit de diepvries op de dag van gebruik.
- Je kan de brownie heel gemakkelijk opnieuw opwarmen in de magnetron: 2 minuten op vol volume.
- Het bakpapier is makkelijker te vormen als de deze eerst tot een prop vormt en even onder de kraan houdt. Schudt het overtollige water er af en voilá, het bakpapier vormt zich naar het cakeblik.