Ingrediënten
- 1 Banaan
- 1 Ei
- 2 Eiwitten
- 30 gram Havermout
- Snufje Kaneel
- 1 el Kokosolie
- 200 gram Magere franse kwark
- 28 gram eiwitpoeder chocolade
- 50 millliter Ongezoete amandelmelk
- 100 gram Diepvries frambozen
Benodigdheden
- Beslagkom
- Koekenpan
Bereidingswijze
Als je een kind vraagt wat zijn of haar lievelingseten is, dan krijg je steevast één van de volgende antwoorden: pizza, patat of pannenkoeken. En wie houdt er niet van pannenkoeken? Alleen associeer je pannenkoeken vaak met ongezonde voeding, terwijl dat helemaal niet hoeft! Vervang de vette en suikerrijke pannenkoeken zoals je ze gewend bent eens door het onderstaande recept, en dan past deze maaltijd opeens in je dagelijkse voedingspatroon. Dit kan dan ook perfect gegeten worden als lunch, pre-workout of post-workout, vanwege de eiwitten en koolhydraten.
-
- Prak voor het pannenkoeken beslag de banaan fijn met een vork tot een gladde massa en mix dit in een kom samen met het ei, de eiwitten en de havermout. Voeg hier wat kaneel naar smaak aan toe (ongeveer een halve theelepel) en zet het even weg.
- Maak de room door de kwark met het eiwitpoeder en amandelmelk tot een romig geheel te mixen. Ik raad voor het eiwitpoeder de smaak chocola aan, maar het ligt natuurlijk aan je voorkeur. Voeg wat meer ongezoete amandelmelk toe als het geheel nog te dik blijft.
- Het recept is voldoende voor 6 kleine pannenkoekjes (ongeveer 8 cm doorsnede). Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en verdeel 3 opscheplepels beslag in de pan voor 3 pannenkoekjes. Bak 1 minuut aan beide zijden totdat ze goudbruin zijn. Let op! Het omdraaien van de pannenkoekjes moet met iets meer geduld gebeuren dan bij normale pannenkoeken, het beslag is namelijk fragieler dan ‘normaal’ beslag. Leg de pannenkoekjes op een bord en bak de rest van het beslag op dezelfde manier.
- Stapel de pannenkoekjes op de volgende manier op: leg een pannenkoekje op een bord, verdeel daar een flinke lepel chocoladeroom overheen en herhaal dit en en eindig met (eventueel met chocoladesaus) extra frambozen.
- De pannenkoekentoren is niet alleen een feestje om naar te kijken, maar ook een feestje voor je mond!
Tips:
- De pannenkoekjes zijn ook erg lekker met toppings. Kies bijvoorbeeld cacao nibs, moerbeien, rozijnen, pinda’s of andere noten.
- Zin in meer zoet? Je kunt nog wat agave- of ahorn siroop over de pannenkoekjes gieten.
- Wil je een wat donkere kleur topping? Voeg dan extra chocolade en cacaopoeder toe.