Ingrediënten
- 150 gram Havermout
- 3 eetlepels Pindakaas
- 18 ontpitte Medjoul dadels
- 240 ml Kokosmelk
- 2 rijpe Bananen
- 2 eetlepels Cacao
- 1 eetlepels Vanille aroma
- 60 millliter Water
- 50 gram Extra pure chocolade
- 1 theelepel Kokosrasp
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Bakpapier
- Bakblik
Bereidingswijze
Candybars: je hebt ze in alle soorten en maten. Met caramelvulling, een bros koekje of zachte romige vulling – maar altijd omhuld met overheerlijke chocolade. Het voordeel: deze repen zijn ontzettend lekker. Het nadeel: ze zijn alles behalve gezond; candybars bevatten veel suiker. En laten we eerlijk zijn: zo’n reep is niet iets waar je lichaam voldoening uit haalt. Daarom hier een recept waarmee je zelf een overheerlijke candybar kan maken, vol volwaardige ingrediënten. 100% natuurlijk voor 100% energie en natuurlijk 200% lekker! Na het proeven van deze candybars wil je niet meer anders – de voorverpakte varianten halen het er niet bij!
- Bekleed een cakevorm, brownievorm of een ander bakblik met bakpapier. Maak de bodem door de havermout, 2 van de 3 eetlepels pindakaas (of een andere notenpasta naar wens), 6 van de 18 medjool dadels en 2 eetlepels kokosmelk in het staafmixermolentje of de keukenmachine te doen en dit te blenden totdat je een plakkerig samenhangend geheel hebt. Verdeel over de bakvorm en druk stevig aan. Plaats de vorm in de vriezer om stevig te laten worden.
- Maak vervolgens de chocolade-crèmevulling. Blend hiervoor de bananen, de rest van de kokosmelk, de cacaopoeder en de vanille aroma in het staafmixermolentje of de keukenmachine tot een romig egaal geheel. Voeg eventueel tot 8 druppels stevia toe. Schenk het mengsel over de koekbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de vriezer, of laat het een nacht staan.
- Blend voor de caramel de twaalf overgebleven dadels met 60 ml water en 1 eetlepel pindakaas of andere notenpasta in het stafmixermolentje tot een plakkerig geheel en smeer over de chocolade-cremevulling. Laat een half uur opstijven in de vriezer.
- Smelt de helft van de chocolade au bain marie. Haal het bakje van de warmtebron en voeg de andere helft van de chocolade toe. Door de koude chocolade toe te voegen tempereer je de chocolade, wat betekent dat deze zijn glans en knapperigheid weer terug krijgt.
- Snijd de candybar in 12 gelijke stukken en doop deze in de getempereerde chocolade. Bestrooi gauw met wat geraspte kokos voordat de chocolade stijf wordt. Genieten maar!
Tips:
- Je kan de repen met alles versieren wat je maar lekker vindt! Naast kokos kan je bijvoorbeeld ook nog extra nootjes of rozijntjes over de chocolade strooien.
- Bewaar de repen in de vriezer en haal ongeveer 10 minuten voor het nuttigen een portie uit. De repen smelten namelijk als je ze te lang buiten de vriezer laat staan.