Ingrediënten
- 25 gram Avocado
- 20 gram plantaardige proteïne met vanillesmaak
- kwart Banaan
- halve theelepel Koekkruiden
- blokje Extra pure chocolade
- snuf Zout
- 4 Amandelen
- 1-2 eetlepels Ongezoete amandelmelk
- 1-2 zoetjes
- 1 theelepel Pindakaas
- 5 Rozijnen
- 100 gram Kikkererwten
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
Bereidingswijze
Ben jij ook zo’n iemand die tijdens het bakken van taart of koekjes de helft van het beslag al opsnoept voor er überhaupt iets in de oven gaat? Ga zo door! Maar dan wel met deze verantwoorde doch even lekkere variant van het klassieke koekjesdeeg. Die doorgaans toch wel een tikje ongezonder en calorierijker is dan dit recept. In dit beslag zitten veel eiwitten en vezels, en dankzij de avocado, banaan, nootjes en kikkererwten zit het met de micronutriënten ook wel snor. Wil je dit heerlijke recept nog slanker maken, laat dan de chocola, nootjes en/of pindakaas weg; dat scheelt zo’n 65 kcal per portie.
- Mix de kikkererwten samen met de amandelmelk, pindakaas, zoetjes, avocado, banaan en koekkruiden tot een glad deeg. Het kan even duren voor het de gewenste structuur heeft, proef dus vooral tussendoor of het glad genoeg is.
- Voeg het proteïnepoeder toe en zout naar behoeven.
- Hak de chocola, rozijnen en amandelen fijn en meng door het deeg.
- Enjoy!