Ingrediënten
- 600 gram Zoete aardappel
- 200 gram Kipfilet
- 80 gram Griekse yoghurt
- 1 tl. curry madras kruiden
- 1 tl. Garam masala
- 1 tl. Tomatenpuree
- 70 gram doperwten diepvries
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Pan
Bereidingswijze
Vergeet flauwe Hollandse stamppot – ga voor deze heerlijke gevulde zoete aardappel! De pulled chicken zit voor smaak en eiwitten en brengt het gerecht mooi in balans – alles dat je wil dus.
Zin in meer van zulks? Maak een van onze andere recepten voor gevulde groenten, zoals deze gevulde aubergine of gevulde paprika’s!
Stap 1. Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2. Spoel de zoete aardappels af onder de kraan. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Leg deze op een ovenrooster bekleed met bakpapier in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of de aardappels gaar zijn. Je kunt dit checken door met een vork erin te prikken. Is de kern zacht, dan zijn ze klaar. De bereidingstijd verschilt tussen de grootte van de aardappels.
Stap 3. Ondertussen bereid je de vulling. Maak de marinade voor de kip met 1 tl curry madras, 1 tl garam masala, 1 tl tomatenpuree en 1 el (20 gram) Griekse yoghurt. Meng de marinade, snijd dan de kipfilet in grove repen en smeer in met de marinade.
Stap 4. Schroei de kip op middelhoog vuur in 2 minuten aan in een pan met een deksel. Draai het vuur laag en voeg daarna de overige marinade aan de pan toe en een scheut water en doe de deksel op de pan. Na ongeveer 15-20 minuten kun je de kip met twee vorken uit elkaar trekken. Voeg dan de erwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan sudderen.
Stap 5. Snijd de aardappelen over de lengte open maar niet helemaal doormidden. Open ze en vul met het kipmengsel. Je kunt de aardappelen toppen met 1 el Griekse yoghurt en koriander.
Vega(n)tip: vervang de kipfilet door vega kipstukjes en eventueel de Griekse yoghurt voor een plantaardig alternatief om dit recept vega(n) te maken.