Ingrediënten
- 500 gram Varkenshaas
- 100 gram Bauernschincken
- 2 Rode uien
- 250 gram Kastanjepaddenstoelen
- 2 teentjes Knoflook
- 8 gram (ongeveer een half bakje) Verse tijm
- 800 gram Krieltjes
- 3 potten a 350 gram Rode kool
- 2 medium elstar Appels
- 4 eetlepels Olijfolie
- Zwarte peper
- Zout
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Wil je iets speciaals op tafel zetten dat toch makkelijk te bereiden is? Dan is dit recept de uitkomst! Zonder urenlang in de keuken te hoeven staan, heb je iets lekkers op tafel. En zo hou je ook nog eens tijd over voor een lekker toetje!
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Voor de vulling: snijd de rode uien, teentjes knoflook en de kastanjechampignons fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen samen met de tijm en zwarte peper naar smaak tot de uien glazig zijn.
- Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat deze nu overal even dik is. Snijd de varkenshaas als een boek open (het zogeheten ‘vlinderen’ van het vlees), zodat de vulling in de varkenshaas past. Verdeel de vulling over beide varkenshaasjes en vouw deze dicht. Rol het vlees in de gerookte ham, zodat deze helemaal bedekt is en er een mooie ronde rol varkenshaas ontstaat.
- Verhit in dezelfde koekenpan (waar de vulling ook in is gebakken) 2 eetlepels olijfolie, en bak de gevulde varkenshaas rondom in 4 minuten goudbruin. Neem uit de pan en leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak het in 15 minuten in het midden van de oven gaar.
- Verhit in dezelfde koekenpan de laatste eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. De krieltjes nemen nu de achtergebleven smaak van het vlees over. Breng extra op smaak met wat peper en zout.
- Snijd de appeltjes in kleine stukjes en bak dit in een pan met een dikke bodem (zonder olie) ongeveer 5 tot 10 minuten, tot de appelstukjes zacht en gaar worden. Voeg vervolgens de rode kool toe en verwarm deze, zonder te koken!
- Haal het vlees uit de oven en laat deze afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de krieltjes en de rode kool. Genieten maar!