Ingrediënten
- 1 eetbare Pompoen
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 1/2 eetlepels Zwarte peper
- 250 gram Champignons
- 1 Gele paprika
- 3 Lenteuitjes
- 30 gram Rozijnen
- 270 gram Kipfilet
- 1 blik à 260 gram Linzen
- 2 theelepels Kipkruiden
- 4 theelepels Kaneel
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Vergiet
- Koekenpan
Bereidingswijze
Pompoen heeft een fijne zoete smaak en ligt qua structuur ergens tussen een aardappel en een wortel. Een groot bijkomend voordeel is dat de pompoen enorm vult, maar een erg laag is in calorieën bevat en zeer rijk is aan vezels. Verder is de pompoen eigenlijk van alle markten thuis. Je kan de pompoen verwerken in hartige gerechten, maar hij leent zich ook uitstekend voor koekjes, muffins, cakes en taarten. Hierbij een recept voor een hartig, lekker recept. Een pompoen is natuurlijk met alles te vullen, maar de onderstaande combinatie is een perfecte thuiskomer na een lange wandeling buiten. Kopje thee ernaast en genieten maar!
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in de lengte door, zodat de pompoen kan blijven staan op de bolle zijkanten. Verwijder vervolgens de draden en zaden van beide helften en snijd de houterige uiteindes van de pompoen af. Wrijf de gehele helften in met 1 el olijfolie, zowel de binnen- als de buitenkant en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Zet beide helften in de oven en bak deze 25 tot 30 minuten totdat je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken en de helften mooi goudbruin zijn geworden.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en laat de rozijnen wellen in gekookt water. Snijd alle overige groenten in kleine stukjes of ringetjes, laat de linzen goed uitlekken in een vergiet en spoel af.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak de kip rondom gaar in 5 minuten met de 2 theelepels kipkruiden. Voeg zodra de kip gaar is de champignons en paprika toe en laat nog 4 minuten meebakken. Voeg vervolgens de linzen, de 4 theelepels kaneel en 2 theelepels versgemalen zwarte peper toe. Roer dit alles goed door elkaar heen. Voeg na 2 minuten de gewelde, uitgelekte rozijnen toe en de 3 bosuien. Schep alles goed door en haal van het vuur.
- Haal de pompoenhelften uit de oven en schraap het gare vruchtvlees wat verder los, zodat er een grotere holte ontstaat om de pompoen te vullen. Voeg het vruchtvlees toe aan de vulling. Schep de vulling nog een keer goed door en verdeel vervolgens over beide pompoenhelften.
- Zet de pompoenhelften zo’n 5 a 10 minuten terug in de oven en dan is het gerecht klaar. Zet ondertussen een heerlijke kop thee en geniet van deze heerlijke herfstachtige maaltijd!