Ingrediënten
- 4 Rode paprika’s
- 2 blikken Kikkererwten
- 2 grote Uien
- 1 bosje Peterselie
- 2 theelepels Verse koriander
- 2 theelepels Gemalen komijnzaad
- snufje Zout
- 2 theelepels Zwarte peper
- 2 Kipfilets
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1/2 theelepels Provençaalse kruiden
- 200 gram Magere franse kwark
- 4 à 5 eetlepels Citroensap
- 1 Lente-ui
- 1/2 theelepel Komkommer
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Ovenschaal
Bereidingswijze
Paprika, wat een prachtige groente is dat! Zowel warm als koud te eten en het past in bijna ieder gerecht. Door een salade geeft het een heerlijke zoete en knapperige bite, maar ook is deze groente perfect te vullen. Zo kan je de paprika omtoveren tot Hollandse Held, Turkse Topper of de Libanese Lekkerbek (in dit geval). Falafel is oorspronkelijk een Libanees vegetarisch gerecht dat bestaat uit gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten. In dit recept gebruik ik de basis van de falafel, maar ik geef er een twist aan waardoor het net weer even anders is dan je gewend bent. Leuk om vrienden of familie mee te verrassen. Het gerecht is makkelijk voor te bereiden en in de 25 minuten dat de paprika’s in de oven moeten, kan de tafel perfect gedekt worden. Multitasken op een lekker niveau!
- Verwarm de oven voor op 220°C. Was de paprika, snijd deze door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een grote ovenschaal.
- Ontdoe de uien van hun buitenste schil. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken. Stop de uien, de kikkererwten, 1/2 bosje peterselie (met stelen), koriander, komijn, flinke snuf zwarte peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot het een puree is geworden.
- Vul de paprikahelften met het kikkererwtenmengsel en bak in ±25 minuten gaar in de oven. Kijk af en toe om te checken dat de paprika’s niet aanbranden.
- Snijd de kipfilets in gelijke reepjes. Laat ondertussen een koekenpan zonder olie goed warm worden. Doe de kipfiletreepjes in een kom met 2 eetlepels olie, Provençaalse kruiden en flink wat peper en zorg ervoor dat ieder reepje goed is omringd met olie en kruiden. Bak in de hete pan in 7 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
- Voor het sausje: snijd de bosui en de rest van de peterselie (zonder stelen) zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor de frisse dip in een kommetje. Snijd de komkommer in plakjes.
- Serveer per persoon 2 gevulde paprikahelften, een aantal reepjes kip, plakjes komkommer en een flinke eetlepel van de frisse dip.