Ingrediënten
- 10 Medjoul dadels
- 200 gram Cottage cheese
- 1 tl. Ras el hanout (specerijenmengsel)
- 1 takje Verse munt
- 2 takjes Peterselie
- zest van 1 Citroen
- handje Ongezouten noten
Benodigdheden
Bereidingswijze
Dadels zijn magisch lekker, en wat ons betreft lekkerder dan welk snoep dan ook. Met dit recept voor gevulde Medjoul-dadels maak je er een lekker en gezond tussendoortje mee. Helemaal vega en natuurlijk, dus geniet er lekker van!
Stap 1. Snijd de dadels door het midden in de lengte open en haal de pit er uit.
Stap 2. Hak vervolgens de blaadjes munt en peterselie fijn. Bereid de vulling voor door de cottage cheese te mengen met 1 tl ras el hanout, het sap van 1 citroen, het grootste deel van de verse kruiden en peper en zout naar smaak.
Stap 3. Vul de dadels met 1 el van het cottage cheese-mengsel.
Stap 4. Hak de amandelen grof en gebruik deze samen met de overgebleven kruiden als garnering.