Ingrediënten
- 4 aubergines
- 4 tenen Knoflook
- 2 el. Olijfolie
- 1 blik (400 gram) Kikkererwten
- 100 gram Yoghurt
- 200 gram Feta
- 1 tl. Komijnpoeder
- 1 tl. Korianderpoeder
- 1 tl. Gerookte paprikapoeder
- halve tl. Sriracha
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Aluminiumfolie
- Kom
- Handmixer
Bereidingswijze
Aubergines zijn misschien wel onze favoriete groente. Je kunt ze in vrijwel elk gerecht kwijt. Vooral gevuld zijn ze hemels. Maak dan ook vooral dit recept van onze chef Kim voor gevulde aubergines met feta!
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en pel de knoflook. Wikkel elke aubergine met een teen knoflook en een scheutje olijfolie in aluminiumfolie. Leg de aubergines in de oven voor 45 minuten.
Stap 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet het vocht van de kikkererwten uit het blik en leg de kikkererwten op het bakpapier. Meng met 1 tl komijn, 1 tl korianderpoeder en 1 tl gerookt paprikapoeder. Doe de laatste 20 minuten de kikkererwten bij de aubergine in de oven.
Stap 3. Voeg de feta en Griekse yoghurt samen in een mengkom. Klop of mix in 2 minuten tot een luchtige whipped feta. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4. Verdun de sriracha eventueel met een 1 el water.
Stap 5. Haal de aubergines en kikkererwten uit de oven. Open de aluminiumfolie en check of je met een vork makkelijk in de aubergines kan prikken. In dat geval zijn de aubergines goed. Snijd de aubergines in het midden in de lengte open zodat je ze kan vullen met de whipped feta. Leg hier bovenop de kikkererwten. Serveer met de srirachasaus. Voor een volledige maaltijd serveer je de aubergines met couscous, bulgur, salade of flatbreads.