Ingrediënten
- 50 gram Raberber
- 35 gram Aardbeien
- 5 gram Suiker
- 8 Dadels
- 50 gram Notenmix amandelen en walnoot
- 25 gram Havervlokken
- 5 gram zonnebloem- of pompoenpitten
- 300 gram Griekse yoghurt
Benodigdheden
- Staafmixer
- Bakpapier
- Steelpan
- Foodprocessor of blender met hakmolen
Bereidingswijze
Zoek je een zomers recept voor ijsjes, maar dan wel een beetje gezond? Maak deze frozen yoghurt bars met yoghurt en verse ingrediënten zoals fruit en dadels!
Stap 1. Bereid eerst de rabarbercoulis voor. Snijd de rabarber in stukjes en doe samen met de aardbeien, suiker en water in een pannetje. Laat zachtjes koken voor 15 minuten zodat de rabarber en aardbeien zacht zijn. Pureer dan met een staafmixer tot een fijne fruit coulis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2. Week 8 dadels in warm water voor ongeveer 10 minuten. Ontpit de dadels en maal deze fijn in de foodprocessor. Voeg hier ook de noten, havervlokken en zaden aan toe en maal tot een grove plakkerige structuur.
Stap 3. Bekleed een vierkante schaal met bakpapier en maak de bodem van de bars door het dadel-notenmengsel stevig plat te drukken in de schaal.
Stap 4. Schep hierop de yoghurt en strijk de bovenkant plat. Schep daar bovenop de rabarbercoulis en garneer eventueel met vers fruit. Zet de schaal voor een nacht in de diepvries. In de ochtend kun je de bars in repen snijden. Eet ze direct uit de vriezer.
Tip: maak deze bars in de avond zodat je er in de ochtend al lekker van kan genieten.