Ingrediënten
- 200 gram Zoete aardappel
- 1/2 Rode paprika
- 150 gram Wortel(s)
- 200 gram Broccoli
- 150 Strooikaas
- 8 Eieren
- 4 el. Olijfolie
- 1 1/2 el. Uienpoeder
- 1 tl. Kerriepoeder
- 1/2 tl. Kurkumapoeder
- 1 tl. Gerookte paprikapoeder
- 1 tl. Oregano
- 1 tl. Basilicum
- 1/2 tl. Knoflookpoeder
- 2 el. Sojasaus
- 1 el. Worchestersaus
- Scheut Ongezoete amandelmelk
- 1/2 tl. Peper
Benodigdheden
- Spatel
- Magnetron
- Oven
- Ovenschaal
- Garde
- Theedoek
- Kom
Bereidingswijze
Een frittata is eigenlijk een soort van omelet uit de oven, maar dan steviger – en als je het mij vraagt lekkerder. Deze frittata is klaar in 20 minuten en het is het wachten waard!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Plaats het ovenschaaltje in de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los in een kom en voeg alle kruiden, olijfolie, sojasaus, kaas en Worchestersaus toe. Klop het mengsel nog even door.
Stap 2: Snijd de paprika in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Schil de wortels met een dunschiller en snijd deze in plakjes van circa een paar millimeter. Verwarm daarna de zoete aardappel voor 4 minuten in de magnetron op 800W. Snijd de zoete aardappel in stukjes van ongeveer een halve centimeter. Of je de schil van de aardappel kan gebruiken ligt het aan type zoete aardappel, dus check dit even voor je besluit hem te schillen of niet. Voor wat extra kleur in het gerecht maakte ik gebruik van de paarse zoete aardappel inclusief schil.
Stap 3: Haal het voorverwarmde schaaltje uit de oven. Vet deze in met wat olie. Giet het eiermengsel in het schaaltje. Let op! Houd minstens 2 cm. van de rand over, want de frittata zet uit in de oven dus je wilt voorkomen dat je ovenschaal overstroomt en een bende van je oven maakt. Versier daarna de frittata met alle groenten en de aardappel. Zet de frittata in het midden van de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Stap 4: Neem de frittata uit de oven en prik met een mes in het midden om te kijken of hij goed gaar is. Komt het mesje er droog uit? Dan is de frittata helemaal gaar. Serveer direct met bijvoorbeeld een lekkere frisse salade. Maak eventueel af met verse bieslook en een dot ricotta.