Ingrediënten
- 2 x 150 gram Kipfilets
- 1 Kippenbouillonblokje(s)
- 200 gram Aardbeien
- 200 gram Verse bladspinazie
- 300 gram Komkommer
- 3 Gedroogde vijgen
- klein blokje Feta
- sap van een halve Sinaasappel
- 1 flinke eetlepel Citroensap
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 flinke theelepel Mosterd
- snufje Zwarte peper
- 4 eetlepels Water
Benodigdheden
- Mixer
- Blender
- Keukenmachine / staafmixermolentje
Bereidingswijze
Het zomerse fruit is er weer, en dan is het natuurlijk zonde om dat niet in ieder gerecht te gebruiken. Want fruit is niet alleen heerlijk als tussendoortje of in zoete nagerechten, maar juist ook erg lekker in salades en lunch- of hoofdgerechten. Dus haal die zomerkoninkjes snel in huis, want dan staat er een heerlijke en simpele salade op je te wachten! Een ideaal balansdag-receptje, of misschien toch een aanrader om deze salade in combinatie met een glaasje prosecco of witte wijn te serveren – versier dan het wijnglas ook met een aardbei!. En deze keer eens wat anders dan de honing-mosterddressing uit de suup, want deze spannende dressing maak je lekker zelf! De dressing bevat zoute, zoete, zure en frisse tonen, wat je smaakpapillen erg zullen waarderen.
- (Als je voor gerookte kip hebt gekozen kun je deze stap overslaan.) Breng een steelpannetje met een ruime hoeveelheid water aan de kook samen met het bouillonblokje. Wanneer je het eerste luchtbelletje naar boven ziet bobbelen, voeg je de kipfilets aan het water toe. Wacht tot je weer het eerste luchtbelletje ziet en zet het pannetje vervolgens op het allerlaagste pitje, het water mag nu niet meer koken. Laat dit 10 minuten door verhitten en zet na die 10 minuten het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten in het hete water na-garen. Nu heb je een gekookte kip die nog heerlijk mals is van binnen.
- Was de aardbeien en de komkommer en snijd deze in stukjes. Verdeel de spinazie over 2 borden en verdeel hier de gesneden komkommer en aardbeien over.
- Voeg alle ingrediënten van de dressing toe aan een blender of keukenmachine en laat goed door elkaar mixen. Als je de dressing nog te dik vindt, kan je altijd nog een extra eetlepel water toevoegen, totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Snijd de kipfilet in mooie plakjes en verdeel deze over de borden met salade.
- Verdeel een royale hoeveelheid dressing over de salade. Het is zonde om zuinig met deze dressing te zijn, want daar is hij te lekker voor.
- Schenk een lekker glaasje prosecco in, of gewoon een glas water en geniet van deze vrolijke zomerse salade.