Ingrediënten
- 4 Volkoren tortilla’s XL
- 200 gram Falafel
- 4 el. Hummus
- 60 gram alfalfa
- 100 gram Gesneden boerenkool
- 100 gram Peen Jullienne
- 100 gram Rode kool
- 1 Citroen
- 1 tl. tahin sesampasta
- 1 el. Komijnzaad
- 2 el. Sesamzaadjes
Benodigdheden
Bereidingswijze
Falafel is een echt allemansvriendje en geschikt voor alle seizoenen en elk moment van de dag. Op zoek naar iets anders dan de klassieke pita? Maak deze heerlijke frisse falafelwraps met Hollandse twist. Dit recept bevat namelijk knapperige boerenkool, wat een perfecte combo maakt met onze zelfgemaakte falafel. Geen tijd of zin om zelf falafelballetjes te draaien? Koop ze dan kant-en-klaar.
Stap 1. Begin met het bereiden van de salade. Snijd de rode kool in repen en voeg samen met de peen en de boerenkool in een kom.
Stap 2. Meng het sap van de citroen met 1 el tahin en 1 tl harissa, voeg dit mengsel samen met 2 el komijnzaad en 2 el sesamzaad toe aan de salade. Masseer met je handen de dressing en kruiden goed in de boerenkool.
Stap 3. Verwarm de falafelballetjes in de koekenpan of in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 4. Beleg de tortilla’s. Start met 1 el hummus en smeer deze in de lengte uit over de tortilla. Leg hier bovenop ¼ van de salade, dan 4 balletjes falafel en als laatste een handje alfalfa.
Stap 5. Rol de tortilla’s op en eet lekker uit de hand. Wil je een dipsausje, ga dan voor een beetje yoghurt, of voor de daredevils wat sriracha.