Ingrediënten
- 1 groot Ei
- 1 tl Gevriesdroogde saladekruiden
- 10 Plakjes kipfilet
- 50 gram Verse bladspinazie
- halve Rode paprika
- 2 schijfjes Zachte geitenkaas
- 1 tl Olijfolie
- verse Peper
- 5 gr Zonnebloempitten
Benodigdheden
- Koekenpan
Bereidingswijze
Wanneer je op je voeding let, zullen de lunchsalades je onderhand wel de neus uit komen. Het meenemen van salades is daarnaast ook niet altijd even praktisch, terwijl je een broodje zo uit de hand kunt eten. Maar wat als je die salade nu net zo kan eten als een broodje? Deze eiwrap met geitenkaas is om die reden echt een uitkomst! Een heerlijke lichte lunch voor zonnige dagen, en zó uit het vuistje te eten. Op deze manier valt gezond en handig toch nog met elkaar te combineren.
- Kluts het ei los en meng deze met de gevriesdroogde saladekruiden, totdat dit goed door het eimengsel is verdeeld.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Giet het eimengsel erin en draai de pan rond zodat het mengsel zich over de gehele bodem verspreidt. Je krijgt nu een flinterdunne gekruide omelet. Bak de omelet op hoog vuur in 2 minuten (1 minuut per kant) goudbruin en gaar.
- Snijd de halve rode paprika in kleine stukjes.
- Leg de omelet op een bord en verdeel hier de plakjes kipfilet over. Verdeel vervolgens de spinazie, rode paprika en zonnebloempitten over de kipfilet en verkruimel als laatste de zachte geitenkaas over de eiwrap. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Vouw de wrap op dezelfde manier op als een burrito. Vouw eerst de linkerkant naar binnen, dan de onderkant en vouw hier rechter flap weer overheen, zodat er een mooi pakketje ontstaat waar de vulling niet uit kan vallen.
- Gemakkelijk mee te nemen in aluminiumfolie en dus overal te eten! Bon appétit 🙂