Ingrediënten
- 50 gram Havermout
- 120 gram zachte tofu
- 30 ml Kokosmelk
- 20 gram plantaardige eiwitpoeder
- 800 ml Water
- naar wens zoetstof
Benodigdheden
- Blender
- Zeef
Bereidingswijze
Veel plantaardige melkvervangers die je in de supermarkt kunt kopen zijn weliswaar hartstikke lekker, maar niet altijd even goedkoop. Ook bevatten de meeste plantaardige drinks weinig eiwitten en onnodig toegevoegde suiker. Los al deze issues in één klap op met dit recept voor een eiwitrijke melkvervanger! Hiermee maak je een liter lekker romige en proteïnerijke vegan melk. Lekker in de koffie, of in je ontbijtje!
Stap 1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix op de hoogste stand voor minstens een minuut.
Stap 2. Leg een fijne zeef boven een kom en schenk de blender hierover leeg.
Stap 3. Schenk de inhoud van de kom over in een weckpot, of hergebruik hiervoor bijvoorbeeld jam- of pindakaaspotjes.
All done! Je kunt de inhoud van de zeef gewoon door je havermoutontbijtje roeren, om voedselverspilling tegen te gaan.
Tip: Schud of roer de melkvervanger even voordat je hem gebruikt. Doordat hier geen extra hulpstofjes aan worden toegevoegd zoals bij plantaardige melkvervangers in de winkel wel het geval is, zullen de verschillende ingrediënten langzaam scheiden.
Tip 2: Houd je van lekker dikke, romige melk? Voeg dan een handje walnoten toe aan het recept.
Op zoek naar hoogwaardige vegan proteïnepoeder? In onze shop vind je nu vegan protein in de smaak vanille!