Ingrediënten
- 800 gram Champignons
- 4 tenen Knoflook
- halve liter Ongezoete amandelmelk
- 800 ml Water
- 1 Ui
- 200 gram gekookte Linzen
- 30 gram plantaardige eiwitpoeder
- snuf (chili) Peper
- 1 eetlepel Oregano
- 1 theelepel Tijm
- naar smaak verse Peterselie
- 1 paddenstoelen Bouillonblokje(s)
Benodigdheden
- Staafmixer
- Pan
Bereidingswijze
Soms krijg je in de keuken een ingeving die leidt tot de geboorte van een nieuw toprecept. Zoekende naar manieren om mijn enorme voorraad smaakloze erwtenproteïne weg te werken, kwam ik op het idee om een scoop toe te voegen aan een pan champignonsoep. Niet alleen bleek de normaal best aanwezige structuur en smaak van de erwtenproteïne niet te detecteren in mijn soepje, ook werd de soep lekker dik en vullend. De perfecte maaltijdsoep was een feit. Door er linzen en lekker veel champignons aan toe te voegen heb je een heerlijk vullende en vezelrijke soep. Lekker snel en makkelijk gemaakt. Je kunt hem nóg eiwitrijker maken door er blokjes tofu of seitan aan toe te voegen.
Ik gebruikte erwtenproteïnepoeder, maar als je bijvoorbeeld sojaproteïne of een andere smaakloze eiwitpoeder in huis hebt is dat ook prima. Heb je geen eiwitpoeder, maar wil je toch de soep proteïnerijk bereiden? Vervang dan de amandelmelk door sojamelk, en volg mijn tip op om tofu of seitan toe te voegen.
Stap 1. Kook de linzen. Je kunt ook linzen uit blik gebruiken. Laat deze wel even uitlekken.
Stap 2. Snijd de knoflook, champignons en ui fijn en bak deze op laag vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag voor ongeveer 5 minuten.
Stap 3. Voeg samen: het paddenstoelenbouillonblokje, de 700 ml water, halve liter amandelmelk, 100 gram linzen (de helft dus), en scoop proteïnepoeder. Voeg hier de helft van het knoflook-ui-champignonmengsel aan toe. Mix dit nu tot een egaal geheel. Je kunt dit eerst in een blender doen of gelijk in de kookpan en dan met een staafmixer mixen.
Stap 4. Voeg aan bovenstaande de overgebleven 100 gram linzen en de ui-knoflook-champignonmix toe, samen met de tijm en oregano. Laat nog even 10 minuten op vrij laag vuur koken.
Stap 5. Schenk de soep in een kom en garneer met de peper en peterselie.
P.s.: Hier vind je meer koolhydraatarme recepten!