Ingrediënten
- 2 medium rijpe Avocado’s
- 4 Eieren
- 2 theelepels Gevriesdroogde saladekruiden
- Peper
- Zout
- optioneel: Ontbijtspekjes
- optioneel: Geraspte kaas
- 1 Komkommer
- 2 Tomaten
- optioneel: Zonnebloempitten
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
De avocado is een echte alleskunner, als hoofdingrediënt van sauzen tot toetjes, van gezichtsmaskers tot smoothies en van warme tot koude gerechten. Deze veelzijdige vrucht is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens rijk aan essentiële onverzadigde vetten, ijzer en eiwitten. Kortom, alles waar ons lichaam blij van wordt, en in combinatie met een eitje wordt het helemaal een feestje!
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Snijd beide avocado’s in de lengte door en verwijder de pit. Maak het gat dat de pit achterlaat groter zodat er een heel ei in past (bewaar dit vruchtvlees voor de salade). Snijd een klein stukje van de bolle kant van de avocado af, zodat deze nu een plat voetje heeft om rechtop te blijven staan. Plaats de vier avocadohelften in een ovenschaal.
- Breek een ei in iedere avocadoholte (het is geen probleem als er een beetje eiwit overheen vloeit). Breng iedere avocado op smaak met peper, zout en de gevriesdroogde saladekruiden (en optioneel met de ontbijtspekjes en geraspte kaas).
- Bak de avocado’s in 15 tot 20 minuten, zodat het eiwit gestold is en de dooiers van binnen nog een beetje vloeibaar zijn.
- Snijd de komkommer, de tomaten en het overgebleven vruchtvlees van de avocado in kleine stukjes en breng op smaak met de saladekruiden (en eventueel de zonnebloempitten).
- Serveer de eivocado’s direct uit de oven met de salade. Deze simpele bereiding geeft een spectaculair resultaat!
Meer weten over avocado’s? Lees hier of een avocado gezond is en hoe je deze het beste kunt bewaren.