Ingrediënten
- 4 Eieren
- scheutje room (light)
- 1 Rode paprika
- 4 Plakjes kipfilet
- 20 gram Feta
- 1 Avocado
- 30 gram Geraspte kaas
- 2 tl Bakpoeder
Benodigdheden
- Oven
- Muffinvorm
Bereidingswijze
Bij muffins denk je niet zo snel aan ei als hoofdingrediënt. En al helemaal niet aan een koolhydraatarm tussendoortje. Daar breng ik met deze gezonde eimuffins verandering in! Een heerlijk tussendoortje en een perfecte snack om te bereiden voor je meal prep en mee te nemen onderweg. Laat de kipfilet weg om het recept vegetarisch te maken.
Stap 1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in met olie of boter. Dit is niet nodig wanneer je cupcake-vormpjes van papier gebruikt.
Stap 2. Snijd vervolgens de paprika en kalkoen in stukjes en de avocado in plakjes. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vormpjes.
Stap 3. Klop de eieren met een scheutje room en het bakpoeder. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en voeg de paprika en gesneden kipfiletplakjes toe. Verdeel het geheel over de muffinvormpjes. Vul de vormpjes voor 3/4e. Bak de muffins in 20 minuten af in de oven.
Stap 3. Verkruimel de feta over de muffins en serveer met de avocado.