Ingrediënten
- 250 gram Kip
- 160 gram volkoren noodles
- 400 gram Zoete aardappel
- 250 gram Champignons
- 100 gram Taugé
- 2 Lente-ui
- 1 el. Rode currypasta
- 4 el. Pindakaas
- 4 el. Sojasaus
- 1 el. Ketjap
- 1 Limoen
Benodigdheden
- Oven
- Staafmixer
Bereidingswijze
Zin in een curry die niet te zwaar op de maag valt? Deze currysoep is dan perfect voor jou! Vol eiwit en smaak, en met twee van onze favoriete ingrediënten: pindakaas en zoete aardappel.
Stap 1. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met 1 el sojasaus en 1 el ketjap. Zet in de koelkast en laat minimaal één uur marineren.
Stap 2. Bereid ondertussen de zoete aardappel en de soep. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes, zet hiervan 250 gram apart voor de soep en bereid de rest in de oven in ongeveer 20 minuten op 200 graden totdat de blokjes gaar zijn.
Stap 3. Verhit in een soeppan (van minimaal 2,5 liter) een scheutje olie en 1 el currypasta op laag vuur. Voeg hier 4 el pindakaas en 3 el sojasaus aan toe. Als je het mengsel kort verhit hebt voeg dan de 250 gram rauwe zoete aardappelblokjes toe die je eerder apart had gezet en 1,5 liter water. Laat dit ongeveer 20 minuten koken totdat de zoete aardappel zacht is en mix het geheel dan met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 4. Zet tijdens het koken van de soep een pannetje water op voor de noodles. Kook deze via de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af.
Stap 5. Snijd nu ook de champignon in blokjes en bak deze samen met de kipblokjes op middelhoog vuur in 5 minuten gaar.
Stap 6. Is de soep klaar, voeg dan de overige ingrediënten hieraan toe; de noodles, champignons, kip en zoete aardappel.
Stap 7. Snijd de lente-ui in ringen en voeg dit samen met de taugé als laatste toe aan de soep. Serveer met een partje limoen.
Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kipblokjes door tofublokje of tempeh.