Ingrediënten
- 600 gram Zoete aardappel
- 250 milliliter Kokosmelk light
- 200 gram Kikkererwten
- 400 gram Tomatenblokjes
- 1 rode Rode paprika
- 2 Uien
- 2 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 cm Geraspte gember
- 1 theelepel Garam masala
- 1 theelepel Komijnpoeder
- halve theelepel Kurkuma
- halve theelepel Gemalen korianderzaad
- snufje Kaneel
- snufje Zout
- 300 gram Zilvervliesrijst
Benodigdheden
- Kookpan
- Pan
Bereidingswijze
Dit volledig plantaardige recept laat zien dat je ook een volwaardige maaltijd kunt maken zonder dierlijke producten. Probeer het zelf!
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui.
- Voeg vervolgens de komijn, kaneel, garam masala, korianderzaad en kurkuma toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg de geraspte gember, kokosmelk en tomatenblokjes toe.
- Breng de curry eventueel nog verder op smaak met wat zout.
- Voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel toe en laat de curry 15 minuten op zacht vuur pruttelen met de deksel op de pan. Roer er af en toe doorheen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
- Snijd de paprika in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg deze na 10 minuten toe en laat dit nog 5 minuten door koken.
- Serveer de rijst met de heerlijke zelfgemaakte curry. Eet smakelijk!