Ingrediënten
- 150 gram Volkoren couscous
- 1 kleine Komkommer
- 3 Tomaten
- Halve Zoutarm groentebouillonblokje
- 2 takjes gesneden Verse munt
- 1 Citroen
- 3 takjes Verse koriander
Benodigdheden
Bereidingswijze
Bij het maken van een couscoussalade kun je lekker variëren met de ingrediënten. Kies uit verschillende groenten, noten en zaden, rozijnen allerlei soorten sla – waar je maar net zin in hebt. Maar voordat je gaat variëren is het goed om te weten hoe je een goede basis legt voor een heerlijke couscoussalade. Ga voor deze simpele en snelle couscoussalade met tomaat en komkommer!
Stap 1. Breng 200 ml water aan de kook met het halve bouillonblokje. Doe de couscous in een kom en voeg het bouillonwater toe aan de couscous. Roer de couscous door met een vork en laat het 10 minuten staan.
Stap 2. Was de tomaten en komkommer en snijd ze in kleine stukken.
Stap 3. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil. Pers deze helft van de citroen uit in een kom.
Stap 4. Voeg de gesneden munt, peterselie en 2 eetlepels olijfolie toe aan de van citroensap voor de dressing.
Stap 5. Meng de tomaat, komkommer en de dressing door de couscous.
Breng eventueel op smaak met de overgebleven halve citroen en peper en zout.