Ingrediënten
- 1 Courgette
- 3 theelepel Knoflookpoeder
- halve Avocado
- beetje Citroensap
- 4 el Griekse yoghurt
- naar smaak Peper
- 2 el Olijfolie
- 100 gram Garnalen
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
Bereidingswijze
We moeten meer groente en fruit eten. Speciaal voor de FIT-challenge, waarin ik jullie uitdaagde om 800 gram groente en fruit te eten, maakte ik dit recept met courgetti. Rijk aan verschillende soorten groente en ontzettend lekker. Gemakkelijk te maken en een perfect fris maaltje voor de lente. Dit gerecht bevat daarnaast maar liefst 345 gram groente!
Eet je liever vega? Vervang de garnalen door gekruide tofu of gemarineerde wortelplakjes. Voordeel van het laatste is dat je daarmee het gerecht nóg groenterijker maakt!
- Maak courgetti van je courgette met de spirelli. Je kunt dit ook kant-en-klaar kopen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook.
- Voeg de courgetti toe en bak op laag vuur gedurende tien minuten. Bak aan het einde kort de helft van de rucola mee.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een schaaltje en meng dit met de yoghurt en citroensap. Voeg naar smaak peper toe.
- Doe hier de courgetti en de garnalen overheen. Voeg de avocadosaus toe en leg de garnalen er bovenop.
- Eet smakelijk 🙂