Ingrediënten
- 1 Courgette
- 10 Cherrytomaatjes
- 1 Kipfilet
- Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel Zongedroogde tomaatjes
- 15 gram Pijnboompitten
- Een halve Avocado
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
Bereidingswijze
Vind je het lastig om voldoende groenten binnen te krijgen? Dan is dit recept perfect voor jou! Vervang je pasta door courgetti, courgette in de vorm van pasta, en je krijgt ongemerkt veel extra groenten binnen. De kip, avocado en pijnboompitjes zorgen voor een goed gevuld gevoel. Wil je extra koolhydraten binnenkrijgen? Vervang dan de helft van de courgetti door gewone spaghetti.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak courgetti van je courgette. Dit kan met een spirelli maar ook met een rasp of mesje. Kook de courgetti in 5 minuten warm
- Doe de cherrytomaatjes met olijfolie en Italiaanse kruiden in een ovenschaal. Laat de steeltjes van de tomaten eraan en snijdt een X met een scherp mesje aan de onderkant. Doe deze voor 20 minuten in de oven.
- Doe de halve avocado en de Griekse yoghurt in de blender om hier een mousse van te maken.
- Bak de kip met veel Italiaanse kruiden gaar en rooster de pijnboompitten.
- Serveer de courgetti met de tomaatjes, kip, pijnboompitten en avocadomousse.