Ingrediënten
- 1 grote Courgette
- 60 gram Cacaopoeder
- 70 gram Speltbloem
- 40 gram (vanille/chocolade) Eiwitpoeder
- 20 gram Kokosolie
- 20 gram Pindakaas
- 40 gram Kokosbloesemsuiker
- 20 gram Honing
- 2 Eieren
- halve theelepel Baksoda
- mespunt Zeezout
Benodigdheden
- Bakblik
- Rasp
Bereidingswijze
Groenten en chocolade, hoe kan je zoiets nou combineren? Door er heerlijke brownies van te maken! Nu klinkt het inderdaad heel erg raar om een courgette door je browniebeslag te mixen, maar dit zorgt er juist voor dat je een sappige en rijke brownie krijgt. In een normale brownie zorgt de boter voor deze structuur, maar door dit te vervangen door courgette, verlaag je het vetgehalte enorm en voeg je een hoop vitaminen toe. Courgette is een groente met een hoog gehalte aan vitamine C, dat goed is voor de ogen én enorm hydraterend is – het bestaat voor 95% uit water. Deze brownies zijn gemaakt met alleen pure ingrediënten en de courgette maakt het alleen maar gezonder. En met slechts 89 kcal per brownie is het verantwoord genieten!
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verwijder de beide uiteindes van de courgette en rasp de gehele courgette. Voeg de geraspte courgette toe aan een kom samen met de bloem, proteïnepoeder, cacaopoeder, baksoda, kokosbloesemsuiker en de snuf zout.
- Smelt de kokosolie in een bakje in de magnetron of op een pannetje op het vuur. Meng de gesmolten kokosolie samen met de pindakaas en de honing. Meng dit goed door elkaar, zodat het vervolgens mooi verdeeld kan worden door het droge beslag.
- Voeg het kokosoliemengsel toe aan de beslagkom samen met de 2 eieren en meng alles tot een egaal beslag.
- Bak in 30 minuten af in het midden van de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Mocht je geen siliconenbakvorm hebben, vet dan de vorm in met een beetje extra kokosolie of leg er een bakpapiertje in.
- Maak de brownies extra lekker door er een beetje pindakaas, geraspte kokos en wat goji-bessen op de strooien. Genieten maar!