Ingrediënten
- 1 Courgette
- 250 gram Cherrytomaatjes
- 60 gram Zongedroogde tomaatjes
- 2 el Olijfolie
- 450 gram Verse bladspinazie
- 400 gram Tomatenblokjes
- 2 el Basilicum
- 100 gram Zachte geitenkaas
- 25 gram Pijnboompitten
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Grillpan
- Wokpan
- Kom
Bereidingswijze
Ben je ook zo gek op lasagne? Er zijn veel varianten op de lasagne en dit recept is met spinazie en geitenkaas. In dit recept heb ik ervoor gekozen de lasagnebladeren te vervangen voor courgette. Een manier om minder calorieën en extra groenten binnen te krijgen! Je kan dit recept ook klaarmaken met gewone lasagne. Vervang dan de courgette door de lasagnebladeren en houd de bereidingstijd van de verpakking aan. Eet smakelijk!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijdt de courgette in plakjes. Dit kan met een mes, maar ook met een kaasschaaf, dep ze goed af.
- Snijdt ook de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en wok de spinazie gaar.
- Verhit 1 el olijfolie in een grillpan en bak de courgette 1 minuut per kant. Je kan dit ook in een contactgril doen of in de oven.
- Meng de spinazie, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten, geitenkaas en pijnboompitten in een kom.
- Bouw de lasagne in de ovenschaal door te beginnen met de tomatenblokjes en basilicum.
- Doe hier een laag van het spinaziemengsel overheen en dek af met de courgette.
- Leg over de courgette de volgende laag van het spinaziemengsel en doe hier weer courgette overheen, ga zo door totdat het mengsel op is.
- Garneer met nog een beetje geitenkaas en doe in de oven voor 30 minuten.