Ingrediënten
- 250 gram Havervlokken
- 50 gram Kokosflakes
- 50 gram Amandelschaafsel
- 30 gram gepofte Quinoa
- 3 eetlepels Gesmolten kokosolie (geurloos)
- 3 eetlepels ahornsiroop of Honing
- 1,5 eetlepel Cacao
- 1 theelepel Vanille extract
- 3/4 theelepel Zout
- 75 gram pure chocolade
- 15 gram gevriesdroogde Frambozen
Benodigdheden
- Oven
- Kom
Bereidingswijze
Wel eens in de supermarkt gestaan met een pak ‘healthy granola’ in je handen en geschrokken van de grote hoeveelheid toegevoegde suiker? Goed nieuws: granola zelf maken is makkelijk, gezonder en zeer voedzaam! Hier ons recept voor chocolade granola met framboos.
Stap 1. Verhit de oven voor op 160 C. Doe de havervlokken, kokosflakes, amandelschaafsel en gepofte quinoa in een mengkom. Gepofte quinoa maak je trouwens heel makkelijk zelf met dit recept.
Stap 2. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur tot het begint te smelten. Zorg dat het niet te heet wordt, het hoeft enkel zacht te worden.
Stap 3. Meng de kokosolie met de honing of ahornsiroop, het vanille-extract en zout. Giet het mengsel over de havermix en roer goed door, tot alle ingrediënten gecoat zijn.
Stap 4. Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats het 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten schep je het mengsel om. Bak vervolgens nog 5 á 10 minuten, tot het geheel goudbruin is. Houd het in deze laatste minuten goed in de gaten, het kan gemakkelijk aanbakken!
Stap 5. Haal het uit de oven als het klaar is en besprenkel met de cacao. Meng goed door. Laat het vervolgens volledig afkoelen. Dit kan een paar uur duren. Let op: doe je dit niet, dan worden de gevriesdroogde frambozen slof.
Stap 6. Hak de chocola in kleine stukjes met de hand of in een hakmolentje. Doe dit bij het granola-mengsel tezamen met de 15 gram gevriesdroogde frambozen.
Je kan de granola in een luchtdichte voorraadpot ca 3 weken bewaren.