Ingrediënten
- 5 el Cacaopoeder
- 100 gram Havermeel
- 4 scoops plantaardige proteïne met vanillesmaak
- 2 el Pindakaas
- 1 el Kokosolie
- 2 el Chiazaden
- 3 el Ongezoete amandelmelk
- een snufje Zout
- 1/2 el Kaneel
- 1/4 tl Gemberpoeder
- 1/6 tl Chilipoeder
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Kom
Bereidingswijze
De supermarkten liggen boordenvol tussendoortjes en snacks. Helaas is het grootste deel van deze snacks niet bepaald gezond. Met deze eigen gemaakte chocolade proteïneballen kun je snacken zonder je schuldig te voelen. En dit lekkere recept zit vol met eiwitten!
Stap 1: Maak het havermeel – als je deze nog niet hebt – door de havermout in de keukenmachine fijn te malen tot meel.
Stap 2: Doe alle andere ingrediënten – behalve 2 van de 5 eetlepels cacaopoeder – bij de machine in. Laat het malen tot alles een fijne consistentie heeft.
Stap 3: Haal het beslag uit de machine en doe het in een grote mengkom. Meng het nu met de hand tot het een stevig deeg is en voeg zo nodig een beetje extra melk toe (pas op dat je niet te veel toevoegt).
Wanneer het deeg niet meer uit elkaar valt maar nog wel stevig is, maak je er een rol van. Snij deze rol in 4 gelijke stukken en maak daar weer kleinere stukken van, tot je in totaal 20 kleine stukjes hebt. Rol deze kleine stukjes tot balletjes. Wanneer de balletjes opgerold zijn, smeer ze dan licht in met wat melk en rol ze vervolgens goed door de 2 eetlepels cacaopoeder, tot ze een mooi laagje hebben.
Stap 7: Doe de balletjes in een bakje of zakje en stop ze in de vriezer. Zo blijven ze lang goed en kan je er elke dag een portie uithalen voor bijvoorbeeld voor of na je training. Of gewoon als heerlijk verantwoord tussendoortje. Geniet ervan!