Ingrediënten
- 2 Uien
- 2 Rode paprika
- 250 gram Mager rundergehakt
- 2 blikken (600 gram uitlekgewicht) Kidneybonen
- 1 blik (zonder zout) Tomatenblokjes
- 1 el Olijfolie
- 1 teentje Knoflook
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Speculaaskruiden
- 1 blikje (300 gram) mais
Benodigdheden
Bereidingswijze
Chili con carne is rijk aan eiwitten en koolhydraten. Kortom, een perfecte post-workoutmaaltijd na een zware training. Kies dan wel voor de zelfgemaakte chili con carne, gezonder en lekkerder dan kruidenmix uit een pakje.
Ben je vegetariër of wil je minder vlees eten, vervang dan het vlees voor vegetarisch gehakt!
Stap 1. Snijd de paprika in kleine blokjes en de ui in kleine snippers.
Stap 2. Fruit de ui in de olijfolie en pers het teentje knoflook er boven uit.
Stap 3. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak het kort mee. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul.
Stap 4. Voeg de blokjes paprika en mais toe en bak deze kort mee.
Stap 5. Lek de kidneybonen uit en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Laat het 12 minuten staan met de deksel op de pan. Breng op het laatst op smaak met de chilipoeder.