Ingrediënten
- 500 ml Ongezoete amandelmelk
- 50 gram Chiazaden
- 1 rijpe Banaan
- 1 Mango
- 4 Passievrucht(en)
- 1 el. Kokosrasp
- handje Granola
- 100 gram Magere yoghurt
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
Kom je ’s ochtends vaak tijd tekort voor het maken van een gezond ontbijtje? Maak hem de avond van tevoren! Deze overnight chia pudding is wat dat betreft een aanrader. Haal hem ’s ochtends uit de koelkast en klaar is je ontbijt!
Tip: gebruik als topping de zelfgemaakte granola van FIT.nl!
Vervang de magere yoghurt voor een plantaardige variant om deze traktatie 100% vegan te maken. Pas dan nog wel even de voedingswaarde aan.
Stap 1. Blend eerst de banaan fijn samen met 500 ml amandelmelk. Kies een rijpe banaan; dit zorgt voor een perfect zoete chiapudding. Verdeel de melk over 2 mokken, kommen of glazen en verdeel dan de chiazaadjes over de melk. Roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn en zet in de koelkast. Roer na een half uurtje nog eens goed door en laat de hele nacht of een paar uur in de koelkast staan.
Stap 2. Bereid ook de fruitcoulis de avond van tevoren voor. Snijd de mango in kleine stukjes en voeg samen met de inhoud van 4 passievruchten in een pannetje. Voeg eventueel een schepje suiker of agave toe. Breng aan de kook en laat in 20 min inkoken tot de mangostukjes zacht zijn en een saus vormen. Laat dan afkoelen in de koelkast.
Stap 3. Nu alleen nog het garneren: verdeel de fruitcoulis over de chiapudding en garneer met yoghurt, granola en kokosrasp.