Ingrediënten
- 80 gram Havervlokken
- 1-2 tl. Chai kruiden mix (of 3 chai theezakjes)
- 150 ml. Water
- 300 ml. Melk
- 2 el. Honing
- 2 kleine perzik(en)
- handje ongezouten (geroosterde) Pecannoten
- 1 tl. Kokosolie
- snufje Kaneel
Benodigdheden
- Koekenpan
- Steelpan
Bereidingswijze
Dit kruidige haverontbijtje is een ware traktatie op gure herfst- en winterdagen. Het zit ook nog eens boordevol gezonde ingrediënten én zorgt voor voldoende energie om de hele ochtend door te komen. Je kunt hem vega of vegan maken, wat jij wil. Lekker binnen cocoonen en smikkelen!
Stap 1: Breng 150 ml water in een steelpannetje aan de kook. Doe er de chai-kruiden of -theezakjes bij en laat 5-10 minuten sudderen zonder deksel op matig vuur.
Stap 2: Snijd ondertussen de perziken in partjes, doe 1 theelepel kokosolie of boter in de koekenpan en bak de partjes op middelhoog vuur ca. 3-5 minuten, tot ze licht beginnen te karamelliseren en zachter worden. Voeg er een snufje kaneel aan toe, roer door tot het een soort jam wordt. Zet dan het vuur uit.
Stap 3: Verwijder de theezakjes of kruidenmix uit het steelpannetje en roer er een eetlepel ahornsiroop of honing door. Voeg vervolgens ca. 200 ml (plantaardige) melk toe en de havervlokken. Zet het vuur lager zodra het begint te pruttelen. Roer het geheel constant goed door. Wanneer het mengsel droger wordt, voeg je wat extra melk toe. Waarschijnlijk heb je in totaal 250-300 ml melk nodig. Wanneer de pap niet te nat en niet te droog is en de havermout het vocht goed heeft geabsorbeerd, is het klaar. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Stap 4. Verdeel de havermoutpap over twee kommetjes, garneer met de perzik, een handje (geroosterde) pecannoten en een snufje kaneel.