Ingrediënten
- 400 gram geraspte Wortel(s)
- 1 Appel
- 6 Gedroogde dadels
- 60 gram Havermout
- 100 milliter Ongezoete amandelmelk
- 1 Ei
- 1 Eiwit
- 50 gram Vanille eiwitpoeder
- 20 gram Honing
- 10 gram Kaneel
- halve theelepel Baksoda
Benodigdheden
- Oven
- Beslagkom
- Bakblik
Bereidingswijze
Wat is er lekkerder dan een warm stuk taart uit de oven? Dit recept is gebaseerd op de wereldberoemde carrotcake, maar dan in de vorm van een overheerlijk en gezond ontbijtje. Een extra bijkomend voordeel is dat je, zonder dat je het doorhebt, ook gelijk je dagelijkse portie aan groenten binnen krijgt. Wil je je gezin of gasten eens goed verassen met een bijzonder ontbijt, of heb je in de ochtend wat extra tijd om handen en wil je jezelf eens goed verwennen? Probeer dit recept dan eens uit!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan een mengkom. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe behalve de appel. Meng alles goed door zodat alle ingrediënten goed zijn verdeeld.
- Bekleed een cakeblik of bakvorm met bakpapier en giet het wortel mengsel in de vorm,
- Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in kleine plakjes en verdeel deze netjes over het wortelmengsel. Bak de carrotcake in ±40 minuten af in het midden van de oven totdat een satéprikker er schoon uit komt.
- Serveer direct warm uit de oven met wat kwark en honing.