Ingrediënten
- 200 gram Carpaccio
- 100 gram Rucola
- 50 gram parmazaanse kaas
- 30 gram Pijnboompitten
- 30 gram Kappertjes
- 2 eetlepels Olijfolie
- snufje Zout
- snufje Peper
- halve Citroen
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Simpel maar o zo lekker: carpaccio met pijnboompitten en rucola. Een klassiek recept dat het goed doet met kerst, maar ook in de zomer.
Tip: Eet je de carpaccio als voorgerecht, halveer dan eventueel de porties om ruimte over te houden voor de rest van je menu.
Tip 2: Je kunt dit recept ook als onderdeel van een hoofdgerecht bereiden. Serveer er bijvoorbeeld je favoriete groenten of een salade bij, en aardappeltjes uit de oven.
Stap 1: Bak de pijnboompitten kort in de pan.
Stap 2: Verdeel de plakjes carpaccio over 2 borden. Leg de rucola in het midden en verspreid de pijnboompitten en kappertjes over de borden.
Stap 3: Strooi de Parmezaan over de borden. Voeg zout en peper naar smaak toe en besprenkel met olijfolie. Snijd een citroen in partjes en serveer deze bij de carpaccio.