Ingrediënten
- 600 gram Verse bladspinazie
- half bakje Donkerbruine basterdsuiker
- 500 gram Mager rundergehakt
- 75 gram Walnoten
- 8 Volkoren wraps
- 150 gram Geraspte kaas
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
Bereidingswijze
Als je een pizzafan bent, ken je het waarschijnlijk wel: de calzone. Een geniaal concept. Voor degene die hier niet bekend mee zijn. Het is een dubbelgevouwen pizza die gevuld is met een hele hoop heerlijkheden. Ik dacht wat als ik dit idee nu toepas op een andere favoriet van mij: wraps. Zo ontstond de calzonewrap. Ben je benieuwd geworden naar hoe je dit recept moet maken en belangrijker nog: hoe het smaakt? Lees dan snel het onderstaande recept om vervolgens de keuken in te duiken!
- Wok het gehakt gaar
- Voeg daarna hand voor hand de spinazie toe
- Doe hierbij ongeveer eenderde van het bakje ricotta bij
- Wok ook de walnoten kort mee
- Als alles gaar is, is je vulling af
- Zet een koekenpan op een laag vuur
- Ondertussen vul je de eerste wrap
- Doe een beetje kaas op de wrap
- Daarna een deel van de vulling
- Voeg nog een beetje ricotta toe en sluit af met een beetje kaas op de wrap
- Daarna leg je m dubbel in de pan
- Je kan eventueel de randjes met een vork aanduwen, dan voorkom je dat er vulling uit komt en dit gaat aanbranden in de pan
- Herhaal dit proces totdat alle wraps klaar zijn
- Om de wraps warm te houden, kun je deze tussen twee borden leggen
- Eet smakelijk!