Ingrediënten
- 100 gram Parelgort
- 60 gram Rucola
- 4 Baby aubergine(s)
- 1 bol (150 gram) Burrata
- 50 gram Granaatappelpitjes
- 50 gram Walnoten
- 10 gram Basilicum
- scheutje Balsamico-azijn
- scheutje Olijfolie
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Burrata is helemaal hot deze zomer. Burrata is een heerlijke zachte kaas van mozzarella en room en past goed in salades zoals deze. Kun je geen baby-aubergines vinden? Vervang dan drie baby-aubergines door één normale aubergine.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Kook de parelgort zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel na met koud water.
Stap 3: Snijd de aubergine vanaf de onderkant tot de top in kwarten, snijd niet helemaal door maar laat de aubergineparten aan elkaar zitten. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zout en peper naar smaak. Grill in ongeveer 45 minuten gaar of totdat de schil rimpelig wordt, halverwege kun je de aubergines even omdraaien.
Stap 4: Snijd ondertussen de basilicumblaadjes fijn en doe samen met de rucola in een saladeschaal. Voeg hier de parelgort aan toe en besprenkel het geheel met balsamicoazijn. Snijd de burrata in tweeën en maak de borden op met de salade, de gegrilde baby-aubergine en de burrata. Besprenkel de burrata eventueel met olijfolie en zout en peper naar smaak. Garneer met walnoten en granaatappelpitjes.