Ingrediënten
- 2 Eieren
- 120 gram ongekookte Quinoa
- 1 blok (= 175 gram) (gerookte) tofu
- 260 gram (uitgelekt) Edamame boontjes
- 150 gram (geraspt) Wortel(s)
- 1 hele Rode paprika
- 4 el. Ketjap
- 4 el. Zoete chilisaus
- 2 tl. Kerriepoeder
- 2 el. Sesamolie
- 1 tl. Knoflookpoeder
- 1 tl. Gemberpoeder
Benodigdheden
- Vergiet
- Koekenpan
- Kookpan
- Kom
Bereidingswijze
Buddha bowls zijn nog steeds hip en happening en je hebt vast al vele varianten gehad ondertussen – maar heb je deze met quinoa al eens geprobeerd? Deze smaakvolle vega bowl zit vol voedingsstoffen en vezels en is met 50 gram eiwitten ook nog eens ontzettend eiwitrijk. Maximaal verantwoord smullen dus!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Zet twee pannetjes met water op voor de quinoa en de eieren en kook deze volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Dep de tofu met een theedoek goed droog. Snijd het tofublok door de helft. Marineer daarna de tofu in de sesamolie en de kruiden.
Stap 2: Verwarm het koekenpannetje op middelhoog vuur en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
Stap 3: Snijd de paprika in reepjes en maak deze schoon. Laat de Edamameboontjes uitlekken. Mix ondertussen in een kommetje de ketjap en de chilisaus.
Stap 4: Giet de quinoa af en laat de eieren goed schrikken. Snijd daarna de tofublokken door de helft.
Stap 5: Laat alle verwarmde producten eerst even afkoelen tot het lauwwarm is. Serveer daarna alles in een bowl en top af met de dressing.
Eet smakelijk!