Ingrediënten
- 1 (bruine) Stokbrood
- 250 gram Cherrytomaatjes
- 125 gram Groene pesto
- 2 el. Olijfolie
- 150 gram Ricotta
- handje verse Basilicum
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Heb je onze eigen gemaakte pesto al ontdekt? Het maakt de perfecte combo met dit recept voor bruschetta met ricotta, tomaatjes en pesto! Lekker makkelijk en snel om te maken, met de nadruk op lekker. Smullen maar!
Stap 1. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd het stokbrood in plakjes. Heb je een afbakstokbrood? Doe deze dan eerst in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 2. Smeer één zijde van de plakjes stokbrood in met de olijfolie. Leg ze met de oliekant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 4 minuten in de oven.
Stap 3. Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft. Verwarm vervolgens een eetlepel olijfolie in een pan. Zet het vuur op middelmatige hoogte en bak de cherrytomaten tot ze zacht worden maar nog steeds in vorm blijven (ongeveer 3 a 4 minuten). Voeg ondertussen wat zout en peper toe.
Stap 4. Haal de bruschetta uit de oven. Verdeel de ricotta (1 a 2 theelepels per snee) over de sneetjes. Verdeel vervolgens de pesto (1 theelepel per snee) over de ricotta. Leg de tomaten daar weer bovenop en maak af met de verse basilicum.
Enjoy!