Ingrediënten
- 1 blikje (150 gram) tonijn in water
- 50 gram Yoghurt
- 1 el. Tamari
- 1 tl. Sriracha
- 1 el. Sesamzaadjes
- 2 el. Gebakken uitjes
- 1 vel Nori
- half bosje Verse koriander
- 2 stengels Lente-ui
- 6 sneden Desem brood
Benodigdheden
- Geen speciale benodigdheden
Bereidingswijze
Een broodje tonijn, maar dan net even anders… Ben jij ook zo’n fan van spicy tuna sushi? Maar is sushi maken je net iets te veel werk? Dan is deze sandwich perfect voor jou! Simpel en vol goede voedingswaardes. Voor extra eiwitten en minder vet mengen we de tonijn met yoghurt in plaats van mayonaise.
Stap 1. Bereid eerst de spicy tonijn-salade om straks de broodjes mee te beleggen. Meng de tonijn met de yoghurt, sriracha, tamari of sojasaus en sesamzaadjes. Verkruimel het nori-vel in kleine stukjes en meng dit ook door de tonijnsalade. Proef of de tonijnsalade op smaak is en voeg eventueel nog wat sriracha toe.
Stap 2. Snijd de koriander fijn en de lente-ui in ringen.
Stap 3. Beleg 3 broodjes met de spicy tonijn. Strooi daar boven op de gefrituurde uitjes. Top de tonijnsalade af met de lente-ui en koriander en leg een broodje er bovenop om de sandwich af te maken.
Een broodje tonijnsalade is top als snelle, slanke en eiwitrijke maaltijd. Ook kun je het inzetten als mealprep. Je kunt de salade van tevoren maken en meenemen naar je werk of studie, en zo een vers broodje tonijn eten bij de lunch. Eerder beleggen en meenemen raden we af. Niet alleen ruikt dat niet super voor je omgeving, ook wordt het brood dan vochtig.
Vis is een gezonde bron van eiwit en omega 3. Wissel af met verschillende soorten en zorg ervoor dat je af en toe ook vette vis eet. Lees hier hoe vaak je vette vis zou moeten eten en waarom het zo gezond is. Je kunt trouwens ook je omega 3 halen uit plantaardige bronnen.