Ingrediënten
- 1,2 liter Water
- 600-700 gram Broccoli
- 2 Bouillonblokje(s)
- bakje Crème fraîche
- 90 gram serranoham
Benodigdheden
- Staafmixer
- Koekenpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Soep is de ideale manier om onbewust toch een flinke portie groente binnen te krijgen. Zeker tijdens herfstige dagen is het lekker om binnen op te warmen met een zelfgemaakte soep. Soep is heerlijk als lunch, maar ook bij het avondeten. Vandaag deel ik mijn recept voor het maken van een heerlijke broccolisoep.
- Kook het water samen met de 2 blokjes bouillon
- Snijd ondertussen de broccoli
- Ook de stam
- Als het water kookt, voeg je de stam toe
- Kook dit 10 min
- Voeg na 10 min ook de broccoli roosjes toe
- Kook deze nog 5 min mee
- Pureer het mengsel met de staafmixer tot soep; wees hiermee zorgvuldig zodat er geen hele stukken broccoli te vinden zijn
- Bak in een droge koekenpan de serranoham krokant, laat dit uitlekken op een keukenpapiertje
- Dien de soep op met een schep creme fraiche en de serranoham
- Smakelijk!