Ingrediënten
- 230 gram Kidneybonen
- 230 gram Zwarte bonen
- 140 gram Basmati rijst
- 1 pakje (330 ml.) Frito
- 90 gram Tomatenpuree
- 4 el. Olijfolie
- 1 tl. Vierseizoenenpeper
- 1/2 tl. Chilipoeder
- 1 tl. Oregano
- 2 tl. Gerookte paprikapoeder
- 2 tl. Zoete paprikapoeder
- 1/2 tl. Knoflookpoeder
- 1 tl. Rozemarijn
- 2 el. Groene olijven zonder pit
Benodigdheden
- Spatel
- Blender
- Staafmixer
- Garde
- Theedoek
- Steelpan
- Maatbeker
- Kom
Bereidingswijze
Veganistisch eten zonder een dure vleesvervanger? Dat kan met 6 basisingrediënten. De hoofdingrediënten van dit recept zijn bonen en rijst. Binnen no time op tafel, lekker én gezond!
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Zet één steelpannetje op met water voor de rijst en verwarm in het andere pannetje de Frito en de tomatenpuree. Doe hier meteen het laurierblad in.
Stap 2: Laat de bonen uit blik uitlekken en spoel deze onder de kraan af. Roer ondertussen de saus door en meng met de rest van de kruiden. Warm de bonen in een kom op in de magnetron.
Stap 3: Giet de rijst af en proef of de smaak van de saus naar wens is. Verdeel daarna de rijst, de bonen en de saus over de borden en serveer.
Eet smakelijk!
Variatietip: je kunt dit recept ook maken met een andere soort rijst of bonen. Daardoor kunt je eindeloos variëren!