Ingrediënten
- 8 Eieren
- 2 Paprika’s
- 200 gram Wortel(s)
- 1 Rode ui
- 200 gram kastanjechampignon
- 125 Ricotta
- 2 tl. Bieslook
- 2 tl. Tijm
- 2 tl. Oregano
- 1 tl. Zwarte peper
- 2 tl. Uienpoeder
- 2 tl. Kerriepoeder
- halve Knoflookpoeder
- 2 tl. Paprikapoeder
- 3 el. Olijfolie
- scheut Ongezoete amandelmelk
Benodigdheden
- Spatel
- Garde
- Koekenpan
- Kom
Bereidingswijze
Heb je zin in net even iets meer dan alleen een eitje? Ga dan voor een boerenomelet met ricotta! Lekker als ontbijt of lunch!
Stap 1. Snijd de paprika’s en de rode ui in blokjes. Snijd de ui fijner dan de paprika. Snijd daarna de champignons in dunne plakjes. Klop de eieren samen met de ricotta en de scheut amandelmelk lobbig in een kom.
Stap 2. Verhit 2 el. olijfolie in de pan en bak de paprika’s, uien en de champignons goudbruin op middelhoog vuur. Voeg daarna alle kruiden en de laatste eetlepel olijfolie toe. Giet het ei-ricottamengsel over de groenten heen. Laat de pan met deksel 6 minuten staan op middelhoog vuur. Check daarna met de spatels of je de omelet kan keren. Is het nog niet stevig genoeg? Wacht dan iets langer. Keer de omelet om. Laat daarna nog even staan voor vier minuten. Serveer daarna direct.