Ingrediënten
- 200 gram Boekweit (heel)
- 100 gram Havervlokken
- 100 gram Amandelschaafsel
- 50 gram Zonnebloempitten
- 30 gram Sesamzaadjes
- 60 gram Rozijnen
- 60 gram Olijfolie
- 30 gram Honing
- 35 ml. Kaneel
- 35 ml. Zout
Benodigdheden
- Oven
- Kom
Bereidingswijze
Deze overheerlijke granolamix geeft je dag een kickstart! Kant-en-klare granola zit vaak vol met overbodige suiker en glucosestroop. Dit doet je suikerspiegel pieken, maar waar een piek is, is ook een dal. Resultaat: futloosheid en een verminderde concentratie. Dit granolarecept bevat dan ook veel minder suiker – slechts 35 gram (ongeveer anderhalve eetlepel) honing verdeeld over 15 porties! Je maakt het recept diervriendelijker door de honing te vervangen door agavesiroop of ahornsiroop. Strooi de granola over je yoghurt, zelfgemaakte ijs, of smoothie bowl.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng ondertussen de olijfolie en honing (of ahornsiroop) met de kaneel en het snufje zout in een kommetje.
Stap 3: Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en de kokosflakes in een grote kom. Giet de dressing van olijfolie en zoetmiddel erover en roer goed door tot alles goed gemengd is.
Stap 4: Spreid het mengsel uit over een grote bakplaat. Doe het voor 20 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten en mocht te hard gaan, dan kan je het geheel wat omscheppen.
Stap 5: Haal het mengsel na 20 minuten uit de oven. Laat iets afkoelen en strooi er dan de rozijnen en kokosflakes doorheen. Goed doorroeren en laat helemaal afkoelen.
Stap 6: Wanneer het geheel afgekoeld is, bewaar het in een afgesloten pot. De granola is ongeveer een maand houdbaar.