Ingrediënten
- 600 gram Bloemkool
- 250 ml Kokosmelk
- 3 tl Kerriepoeder
- 1 liter groentebouillon
- 1 Ui
- 2 stengels bleekselderij
- 2 tl Kurkuma
- handje Verse koriander
- snufje Peper en Zout
Benodigdheden
- Staafmixer
- Pan
Bereidingswijze
Als je van bloemkool houdt moet je deze echt eens proberen! Voedzaam, gezond en niet moeilijk om te maken. Hij is vrij vullend dus prima geschikt als hoofdgerecht! Eet dan wel een extra portie samen met bijvoorbeeld een lekker broodje.
Stap 1. Verhit een scheutje olie in de pan. Snipper de ui en fruit deze 3 minuten. Breek ondertussen de bloemkool in roosjes en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Voeg deze vervolgens toe aan de ui. Bestrooi het geheel met de kerrie en kurkuma en bak het geheel 5 minuten op laag vuur.
Stap 2. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Wacht totdat de groenten zacht zijn.
Stap 3. Let op: wil jij het liefst een soep zonder stukken groenten? Pureer dan het geheel met een staafmixer of blender. Wil jij wel stukken groenten door je soep? Haal dan eerst de helft van de groenten uit de pan (en voeg deze na het pureren weer toe).
Stap 4. Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Warm het geheel op, maar laat de soep niet koken. Breng op smaak met peper en zout (en voeg eventueel extra kerriepoeder toe naar wens).
Stap 5. Hak de koriander in stukjes en garneer de soep. Enjoy! 💙